Sensoren

OTD levert diverse sensoren, met radar of infrarood veld of een combinatie hiervan. Voor detectiesensoren worden richtingsgevoelige sensors gebruikt, voor een betrouwbare detectie bij het aan komen lopen. Infrarood sensoren worden vaak als veiligheidssensor gebruikt, ook wel aanwezigheidsdetectie genoemd en zijn onontbeerlijk voor een betrouwbare installatie volgens de EN16005 norm.

Openingssensor Seagle

De SEAGLE  is een openingssensor die op basis van radartechnologie werkt en die geschikt is voor alle types automatische deuren in elke omgeving. De SEAGLE is een eenrichtingsbewegingssensor met een smal detectieveld.  De basisfuncties kunnen worden geconfigureerd met behulp van DIP-switches en een potentiometer. Dankzij de speciaal ontwikkelde vlakke antenne en de eenrichtingsdetectie biedt de SEAGLE ONE een hoge stabiliteit en betrouwbaarheid.

De eenrichtingsradar van de SEAGLE ONE zorgt voor een betere energie-efficiëntie van gebouwen doordat naderende objecten worden gedetecteerd en objecten die zich in tegengestelde richting verplaatsen worden uitgefilterd. Daardoor sluit de deur eerder en treedt er minder warmteverlies op.

De SEAGLE sensor kan worden gebruikt in combinatie met divese toebehoren zoals plafondinbouw, een bevestigingsbeugel of regenkappen voor gebruik buiten.


Veiligheidssensor Flatscan SW

De FLATSCAN SW past lasertechnologie (lichtlooptijdmeting) toe voor de veilige werking van draaideuren. Bij dit eenvoudig te installeren systeem waarborgen 170 meetpunten absolute veiligheid van de gebruiker.   Eén module per deurzijde is voldoende voor de gehele deurvleugel, inclusief de vingerknelzone. De lasertechnologie garandeert een foutloze werking onafhankelijk van het type vloer (draadraster, absorberend tapijt, spiegelende afwerking, glad oppervlak, etc.) en de directe omgeving van de deur (handrails, muren, radiatoren, containers etc.).

Dankzij het compacte design is de FLATSCAN SW (8,5 cm × 14,2 cm) te gebruiken voor elk formaat draaideur en beschikt over 100 meetpunten, verdeeld over 16° in de knelzone, ter bescherming van de vingers in het draaigebied van de deur.

Deze veiligheidssensor zorgt ervoor dat vingers niet knel komen te zitten bij sluiten van de deur, zeker bij deuren waar kinderen gebruik van maken is dit een veilige gedachte.

(meer…)


Veiligheidssensor 4SAFE

De veiligheidssensor 4SAFE is een actieve infraroodsensor die via afstandmeting werkt. De sensor wordt bevestigd op de deurvleugel/deurblad en zorgt ervoor dat gebruikers niet in contact komen met de draaiende deur. Dankzij het driedimensionale detectieveld zorgt hij voor een goede bescherming van personen met beperkte mobiliteit. Bij montage aan sluitzijde van de deur, zal de deur weer openen als u in het draaiveld staat. Als ook aan de openingszijde een sensorlijst geplaatst wordt dan zal de deur stoppen en niet tegen u aankomen.

De veiligheidssensor 4SAFE is een kosten besparende oplossing waarbij alleen geen (vinger)knelbeveiliging is voorzien bij scharnier en kan worden uitgevoerd met 1 of 2 infrarood modules naar gelang de breedte van de deur.

(meer…)


Plafond inbouw openingssensor

De plafond inbouw openingssensor is speciaal ontworpen voor inbouw montage in het plafond. De sensor functioneert als openingssensor voor elk type automatische deur. Het grote detectieveld kan gemakkelijk ingesteld worden voor diverse situaties. De inbouwmaat is 128 mm rond en de minimale diepte 62 mm. Inbouw kan tot maximaal 4 meter hoogte. Met de twee stelschroeven is een eenvoudige montage mogelijk in elk type plafond. Verkrijgbaar in zwart en wit, passend voor uw situatie

BEA plafond inbouw sensor seagle eagle openingssensor buva OTD draaideurautomaat


Veiligheidssensor Flatscan 3D SW

De FLATSCAN 3D SW past lasertechnologie (lichtlooptijdmeting) toe voor de veilige werking van draaideuren. Het detectiegebied beslaat het volledige openingsgebied van de deur met behulp van de laser ‘time of flight technologie’ en garandeert zo meer comfort en veiligheid voor de gebruikers, helemaal contactloos. Dankzij de uitgebreide dekking van zowel het scharniergebied als het voorrandgebied wordt elk risico op contact vermeden. De lasertechnologie garandeert een foutloze werking onafhankelijk van het type vloer (draadraster, absorberend tapijt, spiegelende afwerking, glad oppervlak, etc.) en de directe omgeving van de deur (handrails, muren, radiatoren, containers etc.).

Dankzij de 4 lasergordijnen reageert de sensor als een virtuele contactmat en vermijdt zo onnodige en plotselinge bewegingen van de deurvleugels. De deur begint pas te sluiten wanneer er geen persoon of voorwerp in het gangpad aanwezig is. Deze veiligheidssensor zorgt ervoor dat vingers niet knel komen te zitten bij sluiten van de deur, zeker bij deuren waar kinderen gebruik van maken is dit een veilige gedachte.

De FLATSCAN 3D SW biedt ook een activeringsfunctie die hygiënische opening garandeert. Zowel de virtuele openingsknop als de gordijnen kunnen de deur activeren, zonder nieuwe schakelaars te moeten installeren.

(meer…)