Vergrendelingen

Om deuren op bepaalde posities te vergrendelen en elektronisch door een automatische deur of via toegangscontrole te openen, zijn er elektrische sloten en vergrendelingen. Hierin zijn grote verschillen. OTD biedt verschillende oplossingen, voor elk budget en voor elke behoefte. Wij adviseren u graag welke elektrische vergrendelingen in uw geval zijn aan te bevelen.

Elektrische deuropeners

Deze elektrische deuropeners kunnen elektrisch de dagschoot van een mechanisch slot vrijgeven. Bij arbeidsstroom gebeurt dit door het geven van een elektrische impuls en bij ruststroom door het verbreken van de spanning. De voorplaat kan in korte, lange met uitsparing nachtschoot of lange dichte uitvoering geleverd worden.


Elektromagneten

De werking van elektromagneten is dat als de ankerplaat tegen de magneet aandrukt en de spanning wordt op de magneet gezet dan vergrendeld deze. Door de spanning te verbreken wordt deze ontgrendeld. Magneten zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Aan te raden is deze te gebruiken i.c.m. een voeding voorzien van noodstroom (accu) zodat ook bij stroomuitval uw deur gesloten blijft.


Magneetlijsten

Een veilige oplossing kan een magneetlijst zijn. Onze magneetlijsten worden vaak toegepast bij situaties waarbij een verhoogd veiligheidsrisico is. Er kan een standaard kort model worden toegepast van 400mm met één magneet of een lijst over de gehele sluitkant van de deur met twee of zelfs drie magneten. Ook is de magneetlijst in elke RAL afwerking verkrijgbaar, voor een nette afwerking. Wanneer een magneetlijst wordt toegepast dan wordt ook vaak een noodaccu geïnstalleerd zodat bij stroomuitval de deur gesloten blijft. In combinatie met de FD20 deurautomaat is de volledige opening en sluiting nagenoeg geruisloos.


Elektrische meerpuntssluiting

Een elektrische meerpuntssluiting is een zeer veilige oplossing. Het slot vergrendelt volautomatisch op drie punten zonder dat u hiervoor een handeling hoeft te verrichten. Hierdoor is uw deur 24 uur per dag afgesloten, open-flipperen onmogelijk en hoeft u zich geen zorgen te maken of u de deur wel of niet heeft afgesloten. De meerpuntssluiting kan worden geopend met toegangscontrole of de deur kan volledig automatisch openen i.c.m. een draaideurautomaat FD20. De elektrische meerpuntssluitingen met antipaniekfunctie zijn, in combinatie met de bijgeleverde sluitplaten en sluitkommen, kwalitatief hoogwaardige sluitingen en voldoen in gevelelementen aan inbraakwerendheidsklasse 3 volgens NEN 5096 en aan vluchtwegnormering volgens NEN-EN 179.