Veiligheidssensor Flatscan 3D SW

De FLATSCAN 3D SW past lasertechnologie (lichtlooptijdmeting) toe voor de veilige werking van draaideuren. Het detectiegebied beslaat het volledige openingsgebied van de deur met behulp van de laser ‘time of flight technologie’ en garandeert zo meer comfort en veiligheid voor de gebruikers, helemaal contactloos. Dankzij de uitgebreide dekking van zowel het scharniergebied als het voorrandgebied wordt elk risico op contact vermeden. De lasertechnologie garandeert een foutloze werking onafhankelijk van het type vloer (draadraster, absorberend tapijt, spiegelende afwerking, glad oppervlak, etc.) en de directe omgeving van de deur (handrails, muren, radiatoren, containers etc.).

Dankzij de 4 lasergordijnen reageert de sensor als een virtuele contactmat en vermijdt zo onnodige en plotselinge bewegingen van de deurvleugels. De deur begint pas te sluiten wanneer er geen persoon of voorwerp in het gangpad aanwezig is. Deze veiligheidssensor zorgt ervoor dat vingers niet knel komen te zitten bij sluiten van de deur, zeker bij deuren waar kinderen gebruik van maken is dit een veilige gedachte.

De FLATSCAN 3D SW biedt ook een activeringsfunctie die hygiënische opening garandeert. Zowel de virtuele openingsknop als de gordijnen kunnen de deur activeren, zonder nieuwe schakelaars te moeten installeren.

Deurautomaat beveiliging lasertechnologie Virtuele contactloze drukknop