Veiligheidssensor 4SAFE

De veiligheidssensor 4SAFE is een actieve infraroodsensor die via afstandmeting werkt. De sensor wordt bevestigd op de deurvleugel/deurblad en zorgt ervoor dat gebruikers niet in contact komen met de draaiende deur. Dankzij het driedimensionale detectieveld zorgt hij voor een goede bescherming van personen met beperkte mobiliteit. Bij montage aan sluitzijde van de deur, zal de deur weer openen als u in het draaiveld staat. Als ook aan de openingszijde een sensorlijst geplaatst wordt dan zal de deur stoppen en niet tegen u aankomen.

De veiligheidssensor 4SAFE is een kosten besparende oplossing waarbij alleen geen (vinger)knelbeveiliging is voorzien bij scharnier en kan worden uitgevoerd met 1 of 2 infrarood modules naar gelang de breedte van de deur.

Bij gebruik buiten is aanbevolen een regenkap toe te passen en onderhoud/schoonmaken van lens is belangrijk voor een blijvende goede werking. Een andere oplossing met vingerbeveiliging is de Flatscan SW of, wanneer het uiterste wordt gevraagd de Flatscan SW 3D