Sensoren

OTD levert diverse sensoren, met radar of infrarood veld of een combinatie hiervan. Voor detectiesensoren worden richtingsgevoelige sensors gebruikt, voor een betrouwbare detectie bij het aan komen lopen. Infrarood sensoren worden vaak als veiligheidssensor gebruikt, ook wel aanwezigheidsdetectie genoemd en zijn onontbeerlijk voor een betrouwbare installatie volgens de EN16005 norm.

Combinatie sensor type OA-203C

De combinatie sensor type  OA-203C is de ideale oplossing voor zowel het beveiligen als activeren van een automatische deur. Voor het beveiligen zorgt een infrarood veld en voor de detectie wordt een instelbaar radarveld gebruikt. De sensor is eenvoudig te installeren en door zijn flexibele mogelijk- heden geschikt voor gebruik in bijna iedere situatie onder alle omstandigheden.


Activerings radar sensoren

De activerings radar sensoren kunnen als detectie worden toegepast op deurautomaten of andere toepassingen. Wanneer een object het radarveld binnengaat, schakelt het potentiaal vrij contact. Standaard voorzien van richtingsherkenning en instelling gevoeligheid. Voor de activerings radar sensoren is een kunststof regenkap beschikbaar voor buitensituaties.


Veiligheidssensor sidescan

De veiligheidssensor sidescan is ontworpen voor detectie van  aanwezigheid aan de zijkant van een schuifdeur. Als een sensor voor aanwezigheid aan de zijkant een obstakel signaleert, stopt de deur of de snelheid wordt verlaagd naar een veilig niveau. Met name in situaties waar het openen van de deurvleugels een gevaar kan vormen is de de veiligheidssensor sidescan zeer geschikt.


Plafond inbouw openingssensor

De plafond inbouw openingssensor is speciaal ontworpen voor inbouw montage in het plafond. De sensor functioneert als openingssensor voor elk type automatische deur. Het grote detectieveld kan gemakkelijk ingesteld worden voor diverse situaties. De inbouwmaat is 128 mm rond en de minimale diepte 62 mm. Inbouw kan tot maximaal 4 meter hoogte. Met de twee stelschroeven is een eenvoudige montage mogelijk in elk type plafond. Verkrijgbaar in zwart en wit, passend voor uw situatie

BEA plafond inbouw sensor seagle eagle openingssensor buva OTD draaideurautomaat


Veiligheidssensor OS-12C

De veiligheidssensor OS-12C is een actieve infrarood fotocelbeveiliging en is geschikt voor aansluiting op elk type automatische deur. De versterker en sensorkopjes zijn ontworpen voor een snelle en simpele installatie terwijl de hoogste eisen voor veiligheid en betrouwbaarheid gewaarborgd blijven. Als alternatief wordt steeds vaker een combinatie sensor toegepast waarbij opening en detectie samenvallen in één sensor.