Draaideurautomaat mindervaliden toilet

Een invalidentoilet moet zo zijn ingericht, dat mensen met de meest uiteenlopende aandoeningen gebruik van het toilet kunnen maken, zonder dat zij daarvoor hulp van anderen nodig hebben. De Gilgen draaideurautomaat type FD20 biedt ook hier absoluut uitkomst en garandeert bovendien een optimaal comfort.

Oplossing: De toiletdeurschakeling voor een mindervaliden toilet heeft als doel de toegankelijkheid tot de toilet ruimte te verbeteren voor rolstoelgebruikers en te zorgen voor de nodige privacy.

Werking: Na een druk op de knop of elleboogschakelaar aan de buitenzijde opent de deur automatisch en kan de rolstoelgebruiker de toilet ruimte binnenrijden. Na het verstrijken van de
openhoudtijd sluit de deur automatisch en wordt deze vergrendeld. Bij gebruik van veiligheids sensoren zal de deur automatisch weer omkeren als de rolstoel gebruiker nog niet volledig uit het draaiveld van de deur gereden is, de openhoudtijd kan daarom ook heel kort ingesteld worden.

Via de binnenschakelaar wordt de buitenbediening uitgeschakeld en gaat aan de buitenzijde een rode “bezet” indicatielamp aan. De automaat kan nu enkel nog van binnen uit bediend worden. In geval van nood kan aan de buitenzijde met een sleutelschakelaar of via een noodontgrendeling de deur worden geopend. Na gebruik kan via de binnenschakelaar weer de deur automatisch worden geopend en zal de LED indicatielamp weer uitgeschakeld worden.

 

Mindervalide toilet overzicht tekening oplossing deurautomaat automatische deur OTD gilgen Importeur